00371.00_00_30_03.Still001.jpg
Kloosterburen
Planttafels voor ouderen

Planttafels voor ouderen


Stichting Sint Jan bezit een grote tuin rond het klooster in Kloosterburen, de Hof van Heden. De tuin is van groot belang voor de leefbaarheid van Kloosterburen: het heeft niet alleen een toeristische functie, het zorgt ook voor verbinding tussen de dorpsbewoners, omdat zij gezamenlijk het onderhoud uitvoeren. Omdat zij ouderen en minder validen niet wilden buitensluiten,  heeft de  stichting gevraagd of Loods 20B twee enorme planttafels wilde bouwen.

De fabricage van de planttafels paste uitstekend bij de doelstellingen van Loods 20B: de leefbaarheid van Kloosterburen wordt vergroot en de fabricage van de tafels biedt een mooie uitdaging voor de leerlingen van Loods 20b die hiermee hun vakbekwaamheid konden verbeteren.

Duurzaam
De leerlingen stonden onder leiding van een ervaren timmerman. Als basismateriaal gebruikten de leerlingen hout van de douglasspar. Dit is duurzaam, onderhoudsarm en houdt zich uitstekend onder alle Hollandse weersomstandigheden. 

Groene hobby
Door de hoogte van de tafels heeft iedereen de mogelijkheid om te tuinieren. Mensen in een rolstoel kunnen het hulpmiddel onder de tafel parkeren en op zithoogte in de aarde werken. Mensen met gewrichtsproblemen kunnen gewoon staand hun groene hobby uitoefenen. Hebben de 'tuiniers' behoefte aan steun, dan kunnen zij hun ellebogen neerzetten op de planken bezijden de tafels.